Podcast: Mikä API-taloudessa ärsyttää devaajia? Vieraana Viljami Kuosmanen, Futurice


Podcastin aiheena on kynyttäjät ja hypellä ratsastavat API -evankelistat, konsultit ja muut käsienheiluttajat. Mikä hypessä ärsyttää rajapintoja jo vuosia työkseen tehneitä ja hyödyntäneitä hardcore sovelluskehittäjiä? Aiheesta meitä valaisemassa Futurice Oy:sta Viljami Kuosmanen, joka päätyi myös vierailemaan API -talous 101 -kirjassa. Viljami kertoo myös devaajan näkökulman kyseiseen kirjaan ja lopettaa sanoihin "jonkun verran bullshittia mutta kannattaa lukea, anna tämä kirja sille kynyttäjäpomollesi".


Jakso kuunneltavissa muun muassa Soundcloud kautta. Jaksot löytyvät myös muilta alustoilta "Opi tuntemaan API -asiakkaasi" nimellä.


Sisäisissä API-taloudesta on puhuttu viime aikoina paljon julkisuudessa. API -talous 101 -kirja lisäsi keskustelua osaltaan. Samaan aikaan erilaisissa tapahtumissa jos jonkinlaiset APItalistit puhuvat ja hehkuttavat API -taloudesta.


Älä nolaa itseäsi

Rajapintoja pitkään tehneitä ja hyödyntäneitä devaajia (sovelluskehittäjä) tämä puhe kummastuttaa ja ärsyttää. Osa devaajista kokeee tämän ilmiön jo noloksi. Miten joku joka ei ole tehnyt yhtään APIa voi mennä lavalle puhumaan niistä? On noloa hehkuttaa rajapintoja. Miksi Viljamilla tulee tämäntyyppisiä ajatuksia API -taloudesta? Kuuntele podcast niin tiedät.


Kynyttäjät lavalla

Viljamin aatoksista ja suorasta puheesta kannattaa ottaa opiksi. Kun seuraavan kerran menet konferenssiin puhumaan API-taloudesta tai hehkutat aihetta Twitterissä, muista myös se millaisen kuvan annat itsestäsi API -talouden pääasiallisen kohderyhmän (developers) silmissä. Nolaatko itsesi etkä edes tiedä siitä vai vakuutatko heidät?


Itse yhtenä APItalistina otin tästä keskustelusta paljon asioita korvan taakse. Menen edelleen lavalle evankelisoimaan API -taloudesta, mutta ehkä piirun verran eri tavalla ja tiedostaen millaisia reaktioita evankeliumi voi saada aikaan kuulijoissa.


Jakso kuunneltavissa muun muassa Soundcloud kautta.


Keskustelu jatkuu #APITalousPodcast hashtagin alla Twitterissä ja LinkedIn:ssä.

©2018 by apitalisti
 

Yhteystiedot

Brändit

Apitalist is registered trademark of APInf Ltd

APIOps is registered trademark of Osaango Ltd and APInf Ltd

Tilaa kirja

API -talous 101 -kirja Alma Talent kaupassa!

Podcast

"Opi tuntemaan API -asiakkaasi" podcast -sarja

Lue lisää!