Opi tuntemaan API asiakkaasi - kuuntele APItalisti podcasteja

API-talous 101 -kirja tuli viikko sitten painosta ja leviää parhaillaan ympäri maata. Muutamille tahoille olen laittanut kirjan menemään postitse ja joillekin vienyt suoraan käteen. Kirjan julkkabileet on 14.9.2018 ja tiedossa on huikeaa settiä.


Muutamat tahot ovat kirjan ehtineet lukea ja palaute on ollut positiivista.

Hyvän johdannon API-asioihin olette kirjoittaneet. Antaa hyvän yleiskuvan ei-teknisistä aiheista, mitä APIen kanssa askarrellessa olisi hyvä pohdiskella. Antaa varmasti hyvät eväät jatkoon monelle. Uutta irtosi kivasti itsellenikin, vaikken ihan noviisi asiassa olekaan. Heille, ketkä ei APIen ja alustojen kanssa ole töitä ja/tai businesta tehneet, arvelisin olevan aika silmiä avaava kokonaisuus ja askel jatkotekemiselle. Viitteissä paljon hyvää lisäluettavaa. (Jani Karhunen)

Uskon, että kirja hyödyttää meitä kovasti kun alamme nyt syksyn/talven aikana suunnittelemaan API:a meidän pian betana julkaistavaan uuteen kyselytyökaluumme. (Sami Kivensalo, COO Zef stories)

Kirjasta ääneksi


Alunperin ajatus oli, että lukisin äänitiedostoiksi API -talous 101 -kirjan luvut, jotka olen kirjoittanut. Ideaalina tuon osalta olisi, että koko kirja tulisi äänitiedostoina vaikka luku kerrallaan ja jokainen kirjoittaja olisi lukijana. Tiedostan ettei ainakaan oma ääneni ole mikään radioääni eikä hammasraudat helpota hommaa yhtään. Kyseisen idean toteuttamisen tiellä on muutamia esteitä kuten tehdyt sopimukset ja erilaiset tekijänoikeusasiat.


Ideaa ei ole hyllytetty vaan teemme kirjoittajina asiasta nyt selvitystä ja käymme keskusteluja, jotta jossain muodossa kirja olisi saatavana myös ääniformaatissa jotain kanavaa käyttäen. Mutta ei hätää, suunnitelma B syntyi jo ja sitä voi edistää heti.


Syvemmälle ja pidemmälle aiheeseen Soundcloudissa


Fakta on että kirja on “vain” johdatus aiheeseen. Kaikkea siihen ei ole saatu mukaan ja toisaalta API -talous menee eteenpäin koko ajan. Tästä syystä aloitan podcast sarjan, jossa syvennytään kirjassa esiintyviin aiheisiin ja kuullaan vieraina alan asiantuntijoita.


Alustana käytetään Soundcloudia (https://soundcloud.com/apitalisti). Kokeillaan aluksi ilman Soundcloud “aseman” luomista.Koska kyse on podcast sarjasta, niin piti toki laittaa teaser/kutsu heti tyrkylle Soundcloudiin.

https://soundcloud.com/apitalisti/01-opi-tuntemaan-api-asiakkaasi-teaser


Opi tuntemaan asiakaskuntasi


Fokus ainakin aluksi APItalisti podcast sarjassa tulee olemaan kehittäjä - yritys välisessä vuorovaikutuksessa. Toisin sanoen kehittäjäkokemus, kehittäjäohjelmat, kehittäjäportaalit ja business to developer markkinointi ovat vakioaiheita. Syy tähän on selvä. Kehittäjät ovat API -talouden ykkösasiakkaita ja asiakas edellä syntyy hyvää tulosta. Opi tuntemaan asiakaskuntasi kuuntelemalla podcasteja.


Sarja sisältänee muutakin jo siitä syystä että keskustelut tuppaavat rönsyilymään pakosti aiheen sivuun. Kehittäjäkeskeisyys vähenee ehkä ajan myötä ja muun muassa liiketoimintamallit ja APIen muuttuvat kasvot ovat jatkossa keskeisempiä aiheita.


Ota yhteyttä - ei puristeta mikrofonia


Muutaman tahon kanssa on jo sovittu äänitys, mutta lisää tarvitaan parrasvaloihin osaajia. Mitä enemmän laitatte itseänne likoon, sitä enemmän Suomi viisastuu API -talouden asioissa. Ei kannata jännittää podcastisssa esiintymistä. Ote on rento ja letkeä - ei puristeta mikrofonia.


Formaatti on hyvin suoraviivainen:

  1. Alkuun pätkä tekstiä API -talous 101 -kirjasta päivän aiheeseen liittyen. Toimii johdatuksena.

  2. Vieraan kanssa aiheesta keskustelua

Ota yhteyttä mikäli haluat päästä mukaan tai jos tapahtumasi kaipaa puhujaa. Twitter (@kyyberi) toimii ehkä parhaiten kontaktina. Toisena vaihtoehtona LinkedIn. Toki aina voi soittaa +358405359066


©2018 by apitalisti
 

Yhteystiedot

Brändit

Apitalist is registered trademark of APInf Ltd

APIOps is registered trademark of Osaango Ltd and APInf Ltd

Tilaa kirja

API -talous 101 -kirja Alma Talent kaupassa!

Podcast

"Opi tuntemaan API -asiakkaasi" podcast -sarja

Lue lisää!