APIen liiketoiminnalliset kulmat esiin case esimerkkien avulla

Updated: May 26, 2018


Olen alkanut pyytämään eri yrityksiltä aikaa yhteiskirjoittaa heidän APIen liiketoiminnallisuuteen liittyvistä asioista case kuvauksia apitalisti.fi sivuston blogiin. Mitään liikesalaisuuksia ei luonnollisestikaan paljastella, mutta muun muassa sellaisia asioita kuin miten yritys päätyi APIen tuottamiseen ja millaisia polkuja on kuljettu sekä miksi on päädytty esimerkiksi kumppani-APIn tekemiseen julkisen APIn sijasta. Myös muut asiat ovat mahdollisia, mutta tekniikkaan emme sorru. Nyt keskitytään APIen liiketoimintapuoleen.


Tekniikkaan emme sorru. Nyt keskitytään APIen liiketoimintapuoleen.

Elokuussa ilmestyvä API-talous 101 -kirja sisältää jonkin verran konkreettisia tarinoita yritysten rajapinnoista ja liiketoiminnallisista näkökulmista. Kuitenkin kirja on staattinen ja tuottamalla lisää materiaalia verkkoon saadaan esille lisää näkökulmia. Osa tarinoista saattaa päätyä myös API-talous101.fi sivustolle etenkin jos kyseessä on tarina josta on ollut jo kirjassa maininta.


Suomalaiset yritykset API-talouteen

Liiketoimintakulman käsittely on API-talouden edistymisen kannalta olennaisen tärkeää kahdesta syystä. Ensinäkin antamalla konkreettisia elävän elämän esimerkkejä voidaan auttaa toisia suomalaisia yrityksiä pääsemään mukaan APIen tuomien uusien liiketoimintamahdollisuuksien hyödyntämiseen entistä nopeammin. Toisekseen APIen tuottaminen pitää lähteä liiketoiminnallisista syistä eikä IT osaston yksinään vetämänä aloitteena. Liiketoimintajohdon tulee olla mukana ja määrittämässä syyt APIen tuottamiselle.


Ensimmäinen tarina jo tulossa

Ensimmäinen tarina on jo työn alla Visma sign palveluun liittyen. Kerro minkä APIn tarinan sinä haluaisia kuulla. Vastaavasti voit myös ottaa yhteyttä jos haluatte, että teidän APIn tarina tulee yhdeksi vaihtoehdoksi.

0 views

©2018 by apitalisti
 

Yhteystiedot

Brändit

Apitalist is registered trademark of APInf Ltd

APIOps is registered trademark of Osaango Ltd and APInf Ltd

Tilaa kirja

API -talous 101 -kirja Alma Talent kaupassa!

Podcast

"Opi tuntemaan API -asiakkaasi" podcast -sarja

Lue lisää!