API, tekoäly ja kehittäjäkokemus

Updated: May 18, 2018

Koska API-talous 101 -kirja alkaa olemaan loppusuoralla ja julkaistaan elokuussa 2018, on aika etsiä uusi aihealue jota penkoa ja tutkia. Sattumalta olen mukana kansallisen tekoälyalustan Aurora kehittämisessä. Kehittäjäkokemus on aina ollut "se" omin alueeni. Päätin yhdistää nämä kolme mainittua asiaa ja ottaa siitä aiheen tutkimukselle ja soveltamiselle.


Konkreettista apua API/AI-yrityksille

Tutkimus tutkimuksen vuoksi on toki hauskaa ja viihdyttävää. Tutkimus lisää tietoa tiedeyhteisössä ja on siksi arvokasta. Tutkimus joka hyödyttää yrityksiä on astetta vaativampi suoritus ja tehtävä. Tarvitsen AI-yritysten tukea ja osallistumista tutkimukseni fokusoimiseen ja toteutukseen.


Muutaman vuoden fokus AI maailmaan

Tyypillisesti projektini ovat muutaman vuoden mittaisia. Aloitin 2013 API-maailmaan tutustumisen perustamalla API:Suomi -yhteisön. Vuosina 2014-2016 keskityin kehittäjäkokemukseen. Vuosi 2017 ja osittain 2018 meni API-talouden parissa. Nyt on oikea hetki ottaa uusi näkökulma API-talouteen keskittymällä tekoälyyn ja sen API kiinnekohtiin.


Ota yhteyttä mikäli kiinnostuit otsikon mukaisten aiheiden penkomisesta ja haluat olla mukana joko toisen tutkijana tai yrityksenä.

0 views

©2018 by apitalisti
 

Yhteystiedot

Brändit

Apitalist is registered trademark of APInf Ltd

APIOps is registered trademark of Osaango Ltd and APInf Ltd

Tilaa kirja

API -talous 101 -kirja Alma Talent kaupassa!

Podcast

"Opi tuntemaan API -asiakkaasi" podcast -sarja

Lue lisää!