API-talous podcast on tekijöiden ääni

Olen tehnyt #APItalousPodcast -sarjaa nyt elokuusta heti sen jälkeen kun API-talous 101 -kirja julkaistiin. Päätin jo ennen kirjan julkaisua, että jatkan aiheen käsittelyä ja menen syvään päähän eli API-talouden tekijöiden luokse. Podcast -sarjan ajatuksena on tuoda tekijöiden ääni esiin. Kolmen kuukauden jälkeen on hyvä pysähtyä ja miettiä onko tässä

mitään järkeä.


Kuuntelumäärät soundcloud -alustalla.

Onko tässä järkeä?

Tilastojen valossa on järkeä. Kuuntelumäärät ovat jyrkässä nousussa. Tavoitteeni onkin ollut että joka kuukausi tuplataan kuuntelumäärät. Eihän se nyt loputtomiin voi jatkua, mutta alussa näyttää olevan mahdollista ja helppoa. Kasvukäyrä taittunee jossain kohdin, mutta eipä huolta, koska podcastien tekemisellä on muitakin mittareita ja hyötyjä kuin vain kuuntelijamäärät eli sanoman levittäminen.


Jatkuvaa oppimista - mikään ei riitä

Vaikka kukaan ei olisi kuunnellut yhtään jaksoa, tässä tekemisessä on järkeä oman osaamisen kannalta. Olen oppinut huimasti uutta jutellen aiheesta eri yritysten alan osaajien kanssa. Kai se tämäkin on sitä jatkuvaa oppimista.


Tutkijankoulutuksestani en pääse irti. Olen miettinyt podcastien litterointia ja tuottaa siten tutkijoille materiaalia jakaen materiaalin githubissa. API -talouden tutkimus on vielä vähäistä, joten tutkimuksen kiihdyttämiseksi pienetkin teot voivat vaikuttaa paljon. Olen myös avoimesti kertonut eri suunnissa tutkijoille, että tekisin mielelläni yhteistyötä heidän kanssaan. Yksi vaihtoehto on "ujuttaa" pari tutkimuskysymystä podcast keskustelujen sekaan. Muitakin yhteistyömuotoja voisi olla.


Top 3 jaksot

  1. APIn kehittäjäkokemuksen (DX) 9 tärkeintä elementtiä

  2. Mikä API-taloudessa ärsyttää devaajia?

  3. Nordea Fintech -yritysten ketteränä kumppanina

Loppuvuoden jaksoja vielä fiksataan, mutta aiheita joita on pöydällä:

  • API -talouden riskit (Huhtamäki Jukka)

  • Terminaalit alustoina - lentokonematkustuksen sujuvuus (Finavia)

  • Stack Overflow APIen hyödyntäjien tukena (monologi tutkimuksien tuloksista)

0 views

©2018 by apitalisti
 

Yhteystiedot

Brändit

Apitalist is registered trademark of APInf Ltd

APIOps is registered trademark of Osaango Ltd and APInf Ltd

Tilaa kirja

API -talous 101 -kirja Alma Talent kaupassa!

Podcast

"Opi tuntemaan API -asiakkaasi" podcast -sarja

Lue lisää!