100 -päinen IT -vaikuttajien joukko juhlisti API -talouden rantautumista Suomeen"Näytä sinä mitä APItalisti tekee"


Viime lokakuussa liikkeellelaittamani prosessi API-talous 101 -kirjan osalta huipentui 14.9.2018 Maxine ravintolan sopivan boheemissa tilassa pidettyyn julkistamistilaisuuteen. Tämä kirja oli osa tehtävääni, jonka Ville Peltola minulle antoi 2015. Mikä tehtävä? Silloin Ville lanseerasi termin "APItalisti".Kun kysyin häneltä että mitä APItalisti tekee, vastaus oli "Näytä sinä mitä APItalisti tekee". Otin tehtävän vastaan ja kirja edustaa yhtä virstanpylvästä loppumattomassa tehtävässäni.


Kirjan takakannessa oleva teksti kiteyttää hyvin kirjan ytimen ja viestin:

Tämä on ensimmäinen suomenkielinen API -taloutta käsittelevä kirja. Se sopii perusteokseksi niin opiskelijoille kuin aiheeseen jo hieman perehtyneillekin. Kirjan luettuasi ymmärrät, mistä asiassa on kyse sekä miten lähteä liikkeelle ja kasvattaa API -liiketoimintaa.

Kirjan taustatietoina on käytetty satoja artikkeleja ja kirjoituksia. Lisäksi kirjoittajien omat kokemukset ovat tuoneet oman lisänsä. Kirja lähestyy vaikeaa aihetta käytännönläheisesti ja selkeästi teknisen jargonin sijaan. Kyseessä ei ole IT -teos, vaan liiketoimintaan keskittyvä teos.


Laaja kattaus API - ja alustatalouden vaikuttajia


Puhumassa oli API- ja alustatalouden vaikuttajia kirjoittajien lisäksi muun muassa APItalistien kummisetä Ville Peltola Teknologiateollisuudesta, Rasmus Roiha Ohjelmistoyrittäjistä, Manu Setälä Business Finlandista, Janne Uggeldahl Nordeasta, Annukka Varteva Helsingin kaupungilta, Martin von Willebrand Suomen avoimien tietojärjestelmien keskuksesta ja Petri Aukia Codentolta.


Paras luokitus Suomelle, AAA: AI, Alustatalous ja APIt.


Omasta mielestäni kovimman otsikon ja esityksen piti Manu Setälä. Otsikko kiteyttää APIen merkityksen Suomelle erittäin hyvin: Paras luokitus Suomelle, AAA: AI, Alustatalous ja APIt. Mikäli olen oikein tulkinnut, Setälä fanittaa kirjaamme aika täysillä.Lisäksi tilaisuudessa pitivät puheita useat muut tahot. Kustantajan edustaja kehui kirjan kustannusprosessin olleen helppo, koska kirjailijat pysyivät aikataulussa toimittaen sen mitä lupasivat annetusta aikarajassa, kirjan rakenne oli etukäteen mietitty ja se oli järkevä.


Entä tämän jälkeen?


Kirjoittajista jokainen on sarallaan jatkanut API -talouden sanoman levittämistä ja perustyötä uuden tiedon tuottamiseksi. Koska kirja tarjoaa vain staattisen näkymän tiettyyn ajanhetkeen, aloitin julkaisemaan API -talous podcastia.


Podcast sarja (Opi tuntemaan API -asiakkaasi) syväluotaa API -talous 101 -kirjassa tiiviisti mutta silti pinnallisesti käsiteltyjä kehittäjä-yritys aiheita kuten kehittäjäkokemus, portaali ja business to developer markkinointi. Kursailematonta ja suoraa puhetta API -taloudesta kehittäjien ja liiketoiminnan näkökulmasta!


Kerro kokemuksesi API -taloudesta


Kirjan julkistustilaisuudessa buukattiin aika Nordean Open Banking tiimille olla mukana podcast -sarjassa. Tulossa on myös jakso, jossa Konecranes integraatioarkkitehdin kanssa puntaroimme sisäisten rajapintojen asemaa ja merkitystä API -taloudessa.


Lue lisää podcast -sarjasta ja tule itse mukaan!

0 views

©2018 by apitalisti
 

Yhteystiedot

Brändit

Apitalist is registered trademark of APInf Ltd

APIOps is registered trademark of Osaango Ltd and APInf Ltd

Tilaa kirja

API -talous 101 -kirja Alma Talent kaupassa!

Podcast

"Opi tuntemaan API -asiakkaasi" podcast -sarja

Lue lisää!