apitalisti - apien midas

APItalisti on Ville Peltolan 2015 lanseeraama termi. Termille ei ole tehty määritelmää aiemmin, enkä sellaista aio tehdä.

 

Olen itse toiminut APItalistina julkisesti vuodesta 2016.

 

Kuvailen APItalistin roolia ja ominaisuuksia hyvin paljon oman kokemuksen perusteella. 

API-talouden asiantuntija

Näkökulma on sekä tekninen että liiketoiminnallinen. Ymmärtää APIen liiketoimintamahdollisuudet sekä osaa suhteuttaa ne muuhun yrityksen liiketoimintaan. Soveltaa alustatalouden periaatteita nykyaikaistaen yrityksen liiketoimintaa ja on kuin Midas - kaikki muuttuu kullaksi.

 

Toisaalta APItalisti ymmärtää teknologiasta riittävän paljon ymmärtääkseen rajoitteet ja pystyäkseen käymään tarvittavat keskustelut arkkitehtien ja muiden teknisten ihmisten kanssa.

 

APItalistin pitää omata myös hieman CMO:ta eli ymmärtää markkinointia ja tuotteiden jalkautusta. APItalisti ymmärtää APIen ympärille rakentuvan arvoketjun, siinä tarvittavien sovelluskehittäjien ja kehittäjäkokemuksen (DX) merkityksen eli hanskaa myös Business-to-Developer (B2D) markkinoinnin.  

APItalisti on yrityksen API-talouden rohkea asiantuntija ja rajapintoihin perustuvan liiketoimintastrategian mestari. Yrityksen CIO voi olla APItalisti eli kyseessä on enemmänkin rooli kuin titteli. Eikä rooli ole rajoitettu vain yhdelle yrityksessä.

APItalisti tuo yrityksellesi rahaa rakentaen ja avaten uusia markkinoita. APItalisti on API-talouden asiantuntija.

©2018 by apitalisti
 

Yhteystiedot

Brändit

Apitalist is registered trademark of APInf Ltd

APIOps is registered trademark of Osaango Ltd and APInf Ltd

Tilaa kirja

API -talous 101 -kirja Alma Talent kaupassa!

Podcast

"Opi tuntemaan API -asiakkaasi" podcast -sarja

Lue lisää!